Skip to main content

Ny guide til frivillige sociale organisationer

Guide foto

Frivillige i fx rådgivninger og samværstilbud har tit god kontakt til sårbare børn og unge. En ny guide fra Social- og Boligstyrelsen vejleder om, hvad man skal gøre, hvis man er bekymret for trivslen hos et barn eller en ung. Hvordan kontakter man kommunen, og hvordan taler man med barnet eller den unge om det på en god måde?

Både de frivillige organisationer og de frivillige selv har pligt til at handle på bekymringerne og på den måde være med til at sikre, at børn og unge får den hjælp og støtte fra kommunen, som de har ret til, hvis de har brug for det. Men det kan være svært at vide, hvad det er, man skal reagere på, og hvordan man i praksis skal gribe det an, hvis man skal lave en underretning.

Social- og Boligstyrelsen har derfor lavet en guide, der er særligt målrettet frivillige sociale organisationer.

Det kan du finde i guiden

Som frivillig kan det være nemmere at tale med barnet, den unge og forældrene om eventuelle bekymringer, hvis man ved, hvordan kontakten til kommunen kan være en vej til den støtte og hjælp, som barnet, den unge eller familien har behov for. Guiden rummer derfor en oversigt over, hvilke konkrete støttemuligheder kommunen kan tilbyde, og hvordan man i praksis gør, når man underretter kommunen.

Guiden inddeler sig i fem temaer, som tilsammen giver et opslagsværk til frivillige i fx samværstilbud, lektiecafeer, fysiske og telefoniske rådgivninger samt tilbud på nettet og bidrager med redskaber til, hvordan man kan håndtere snakken.

  • Rettigheder
  • Bekymring
  • Underretning
  • Støtte og hjælp
  • Til organisationen

Find alt materiale via dette link og del meget gerne med resten af din organisation.

24. marts 2025
Visninger: 78