Skip to main content

julehjælp

Hjerternes fest er forbundet med familie, hygge og samvær, men for mange er julen også forbundet med familiekonflikter, kaos og ensomhed. Mange foreninger står klar til at hjælpe.

Her får du et kort overblik over, hvor du kan søge julehjælp og finde gratis hjælp før og i julen og til nytår. Ser du ikke det, du mangler, så søg Socialkompas.

SØG JULEHJÆLP

DANSK FOLKEHJÆLP 

Dansk Folkehjælps Julehjælp består af 800 kr. til mad pr. familie plus 500 kr. til julegaver pr. barn (maks. 2.800 kr. i alt pr. familie). Skal søges senest den 19. november.

For at komme i betragtning til Julehjælp skal du have hjemmeboende børn under 18 år og være på overførselsindkomst (er man samboende/gift skal begge være på overførselsindkomst). Alle ansøgninger bliver verificeret af de sociale myndigheder i ansøgerens bopælskommunerne. Dermed sikrer vi, at det er dem, der trænger mest, der får hjælp

Søg julehjælp ved Dansk Folkehjælp her

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der står i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som skal sikre børnene en jul, der tilnærmelsesvis ligner andres.

Ansøgning til julehjælpen er åben og lukker for ansøgninger den 7. december kl. 10.

Mødrehjælpens Julehjælp er målrettet familier i Danmark, som har børn under 18 år. Du kan komme i betragtning til hjælpen, hvis dit barn/dine børn er hjemmeboende, eller hvis du har en fast samværsaftale.

Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som beregnes med 550 kr. pr barn, og overføres til din bankkonto. Du kan søge om julehjælp til i alt tre børn, selvom du har flere børn. Hvorvidt vi har mulighed for at tilbyde dig hjælp, afhænger af to ting: Vores samlede vurdering af din økonomiske og sociale situation, samt resultatet af vores indsamlingskampagne for julehjælpen.

Søg julehjælp ved Mødrehjælpen her

Frelsens Hær

Hjælp på baggrund af økonomisk situation. Der kan søges julehjælp fra den 1. – 30. november.

Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp fra Frelsens Hær, er familiens finansielle situation.

Alle der søger om julehjælp, skal gøre rede for deres indtægter og udgifter og til sidst kigger vi i Frelsens Hær på den enkelte families rådighedsbeløb og træffer beslutning ud fra disse oplysninger.

Søg julehjælp ved Frelsens Hær her

Blå Kors Danmark

Blå Kors' julehjælp uddeles til familier på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år som en hjælp til gaver og julemad.

Årets julehjælp består af to gavekort:
Et gavekort på 500 kr. til køb af mad i Lidl
Et gavekort på 200 kr. til køb af julegaver i Blå Kors Genbrug

Blå Kors åbner for ansøgninger om julehjælp 24. oktober 2023. Sidste frist for ansøgning er den 23. november 2023. Alle ansøgere vil senest den 11. december modtage besked via mail, om de har modtaget julehjælp eller fået afslag på julehjælp. Gavekortene sendes til modtagerne via post.

Læs mere om tilbuddet og ansøg lige her

Røde Kors Esbjerg

Røde Kors’ Julehjælp er målrettet økonomisk trængte børnefamilier.

Julehjælpen vil i 2023 være i form af et gavekort til enten Kvickly, SuperBrugsen eller Dagli ́Brugsen til en værdi på kr. 900,-.

Man søger ved at udfylde et ansøgningsskema og sende eller aflevere det til Røde Kors Butik Esbjerg i Storegade 225. Der er også mulighed for at ansøge online via dette link.

Der er ansøgningsfrist d. 30. november, og man får svar senest d. 7. december. 

Hvis man tildeles julehjælp, skal gavekortet afhentes i Røde Kors Butikken, Storegade 225, senest torsdag den 21. december.

Søg julehjælp ved Røde Kors Esbjerg her

Røde Kors Bramming

Røde Kors’ Julehjælp er målrettet økonomisk trængte børnefamilier. For at kunne ansøge Julehjælp af Røde Kors i Bramming skal man bo i ”gamle Bramming Kommune” og have børn under 18 år. Julehjælpen består i år af en købmands-julekurv. Julemaden pakkes i Dagli Brugsen i Gredstedbro.

Man søger ved at udfylde ansøgningsskema, som i hele november måned kan hentes og afleveres i Røde Kors butikken Vardevej 4, Bramming, eller hos Familieerådgivningen. Der er også mulighed for at ansøge online via dette link.

Der er ansøgningsfrist d. 30. november og man vil få svar senest d. 13. december.

Spørgsmål til julehjælp kan rettes til:
Annelise Pedersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Røde Kors Ribe

Hos Røde Kors i Ribe kan man få en madpakke til en god aften i julen. Hvis man ønsker det, kan man også få en pakke uden svinekød eller en vegetarisk pakke. Julemaden pakkes i Dagli Brugsen i Gredstedbro. Røde kors kører ud med nogle af pakkerne, men man kan også hente den selv i Røde Kors butikken.

Ansøgningsskemaet kan hentes og afleveres i genbrugsbutikken i Ribe, Industrivej 22.
Der er også mulighed for at ansøge online via dette link.

Der er ansøgningsfrist d. 30. november og man vil få svar senest d. 13. december. 

Juleaften og åbningstider i Esbjerg

Café Finns Paraply er et misbrugsfrit være- og aktivitetssted, hvor alle er velkomne. Her holdes åbent juleaften, hvor du for 100 kr. kan være med til at holde jul, tilmelding foregår ved fysisk fremmøde. Derudover holdes der åbent d. 27. - 28. december.
Finsensgade 11 E, i gården, 6700 Esbjerg.
Cafefinnsparaply.dk

Kirkens Korshærs Varmestue er et omsorgstilbud til misbrugere, ensomme, sindslidende, hjemløse og socialt udsatte. Der bliver holdt juleaften d. 24. december, du kan tilmelde dig ved fysisk fremmøde og en lille skillling i depositum. Der er også åbent d. 27. - 29. december.
Ribegade 5, 6700 Esbjerg
Kirkenskorshaer.dk/esbjerg

Kvaglund Kirke holder Juleaften i Kvaglund Kirkes mødesal for alle som har lyst fra kl. 17:30 - 22:00. Det koster 1
00 kr. at deltage og tilmelding er nødvendig enten ved fysisk fremmøde eller ved at ringe på 30541066. Alle skal medbringe en gave til 30 kr.

RECOVERY BULLS fejrer juleaften og nytårsaften. Sidder du og ikke ved, hvad du skal juleaften eller nytårsaften så er der mulighed for at komme og være sammen med os i caféen. Der er en egenbetaling på 50 kr. og det vil være nødvendigt med tilmelding til Charlotte på tlf.nr. 41240379.

"Den Sociale Sportscafe" har åbent som normalt alle dage mellem jul og nytår. Caféen har åbent mandag til fredag fra kl. 13 til 17 og ligger i Strandbygade 30.
Recoverybulls.dk/esbjerg

Mandecentret tilbyder rådgivning ved parbrud eller skilsmisse.
Åbent d. 27. - 29. december kl. 09.00-15.00.
Tlf. 7025 9014. Kongensgade 39,1, 6700 Esbjerg.
 
Mandecentret/Esbjerg

Ring og få hjælp

Anonyme Alkoholikere tilbyder hjælp vedr. alkoholproblemer. Alle dage fra kl. 8 – 24 på tlf. 70 10 12 24.

BørneTelefonen rådgiver, trøster og lytter til børn og unge hele året, hele døgnet, alle dage på tlf. 11 61 11.

Depressionslinjen tilbyder hjælp til depression, bipolar lidelse og pårørende. Åben mandag - fredag (undtagen helligdage) kl. 19 -21 på tlf. 33 12 47 47.

Sorglinjen tilbyder sorgramte unge og voksne nogen at tale med alle ugens dage kl. 17 - 21 på tlf. 70 20 99 03.

Livslinien er du i krise eller har tanker om selvmord, kan du kontakte Livsliniens tlf. rådgivning på 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11 - 05.

Find fællesskaber jule- og nytårsaften

Julevenner
Har du ekstra plads ved bordet eller søger du et hyggeligt hjem at tilbringe juleaften, så opret dig på julevenner.dk

Alt for mange danskere holder jul ufrivilligt alene. Mangler du et sted at holde juleaften, eller har du plads til en gæst om dit julebord? Så kan du blive julevært eller julegæst i julevenner.

Her matcher vi gæster og værter med hinanden. Det er helt op til dig, om du selv vil finde en gæst eller vært at fejre jul med, eller om du ønsker at Røde Kors finder en juleven for dig.

Ønsker du at Røde Kors skal hjælpe dig med at finde en juleven, skal du tilmelde dig senest 21/12.  Det er gratis

Nytårsvenner
Nu er det muligt at finde nogen at tilbringe nytårsaften med på Nytårsvenner.dk

Du kan finde nye nytårsvenner til f.eks. en hyggelig middag eller en god fest.

Gå på opdagelse i nytårsboblerne eller opret din egen. Læs mere på www.nytaarsvenner.dk.

Nytårsvenner.dk er et fælles initiativ af Boblberg og Røde Kors.