Amara vil lære det danske sundhedsvæsen at kende

Amara web

Amara er flyttet til Esbjerg sammen med sin mand, der har fået arbejde. Hun er uddannet læge, men kan endnu ikke arbejde i Danmark. Hun vil være frivillig for at lære dansk, men også for at lære det danske sundhedsvæsen at kende.

- Som læge er jeg vant til, at det er mig, der stiller spørgsmålene, så det er lidt uvant for mig at blive interviewet og selv skulle svare på spørgsmål, siger Amara Enahoro med et lille smil, mens hun bliver interviewet om sit ønske om at blive frivillig.

Amara er 33 år gammel og læge med speciale i folkesundhed. Efter sin uddannelse i Ukraine og Aberdeen i Skotland nåede hun at arbejde to år som læge i sit hjemland Nigeria, før hun rejste til Danmark i 2015 for at være sammen med sin mand, der arbejder som boreingeniør for Mærsk.

- Jeg håber på at kunne arbejde som læge i Danmark på et tidspunkt. Men inden da er jeg nødt til at blive bedre til at tale dansk. Derefter kan jeg påbegynde en godkendelsesproces, så min uddannelse også gælder i Danmark, forklarer hun.

Frivillighed hjælper til at lære dansk
Før Amara og hendes mand flyttede til Esbjerg, boede de i København. Her var Amara frivillig i en gruppe af udlændinge og danskere, som besøgte plejehjem og holdt ældre, ofte med demens, med selskab. Udover meningsfuldt indhold i hverdagen, hjalp det Amara med at lære dansk.

- Når vi snakkede med personalet og de ældre, hjalp danskerne i gruppen os udlændinge med at forstå, og dermed lære, hvad der blev sagt, forklarer Amara.

- Selv om jeg studerer dansk, vil det være en stor hjælp at komme ud og snakke dansk med frivillige i en forening igen.

En stor hjælp mod at praktisere igen som læge
Udover hjælp til at lære dansk håber Amara på at, at hun kan blive frivillig et sted, hvor hun igen kan komme i kontakt med det danske sundhedssystem.

- Som frivillig i København fik jeg en lille kontakt med det danske sundhedssystem. Den mulighed vil jeg gerne have igen om muligt, da det er en stor hjælp for mig i forbindelse med, at jeg er ved at opnå licens til at praktisere som læge i Danmark, siger Amara, som håber, at det bliver til virkelighed i 2018.

Amara har endnu ikke specialiseret sig som læge, hvilket hun regner med at gøre inden for folkesundhed, obstetrik, gynækologi, almen praksis eller infektionssygdom.

Udskriv Email

Søg