19. april er der stormøde mellem frivillige sociale foreninger og Sundhed & Omsorg

Invitation med mulighed for tilmelding følger i uge 11

Torsdag den 19. april kl. 17-19 indbydes der til stormøde i Områdecenter Hedelund. Her kan frivillige sociale foreninger under Frivillighuset Vindrosen møde op og snakke med Sundhed & Omsorg om, hvad der skal til for at skabe et bedre samarbejde med kommunen.

Til mødet er hele Sundhed & Omsorgs Ledergruppe inviteret, hvilket betyder, at især mindre foreninger har en unik mulighed for at komme i øjenhøjde med beslutningstagerne i forvaltningen.

- Formålet er, at flere ører i Sundhed & Omsorg bliver klogere på de fremmødte foreningernes ønsker og gode initiativer, der kan være med til at skabe værdi for borgerne, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

- Da alle chefområderne er repræsenterede, vil der være en god sandsynlighed for, at idéerne kan omsættes til konkret handling.

Opfordrer foreninger til at forberede sig

Arne Nikolajsen håber, at mange foreninger dukker op og at de er klar til at formulere hvilke ønsker, de har.

- Foreningerne skal forberede sig på at kunne sige, hvad de har brug for fra Esbjerg Kommune. For hvis man har noget på hjerte, har man her mulighed for at sige, hvad der er vigtigt, og hvad man håber på, at kommunen kan gøre.

- Vi, fra Sundhed & Omsorg, vil være nysgerrige, når vi mødes.

- De kan vidensdele, vi kan blive klogere på hinanden og lederne på de forskellige områder kan finde ud af, hvilke behov foreningerne har og hvilke nye initiativer vi sammen kan se, kan give bedst værdi, siger Arne Nikolajsen.

Sådan kom stormødet i stand

I januar lavede Teitur Vágadal en spørgeskemaundersøgelse af handicap- og patientforeninger i Esbjerg i forbindelse med sit praktikophold hos Frivillighuset Vindrosen. Undersøgelsen viste, at 11 ud af 22 foreninger savner kommunale kontaktpersoner, så de bedre kan samarbejde med kommunen.

Teitur Vágadals undersøgelse blev omtalt i Jyske Vestkysten den 29. januar.

På denne baggrund arrangerede Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune et møde med Frivillighuset Vindrosen. På mødet, som afholdtes den 2. februar, blev foreningernes behov for bedre samarbejde uddybet og mulige temaer for et stormøde drøftet.

Det er på baggrund af dette møde, at der er arrangeret stormøde den 19. april.

Udskriv Email

Søg