- Stormøde er en unik mulighed for at lære Sundhed & Omsorg bedre at kende

Til stormødet 19. april glæder Frivillighuset Vindrosens formand Gitte Morberg Jensen sig til at få mere indsigt i hvordan Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune fungerer.

19. april er der indkaldt til stormøde kl. 17-19 i Områdecenter Hedelund. Alle lederne fra Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune er inviteret og skal mødes med frivillige sociale foreninger, som er medlemmer af Frivillighuset Vindrosen. Formålet med mødet er at skabe bedre gensidig forståelse mellem kommunen og frivillige sociale foreninger, så der kan skabes bedre samarbejder.

- Sundhed & Omsorg er en meget stor forvaltning med mange grene, så det kan være svært for en lille forening at finde ud af, hvor man skal gå hen. Det betyder, at man måske ikke får fat i den rigtige kontaktperson, når man som forening forsøger at føre en idé ud i livet og så kan det ende med at løbe ud i sandet, siger Frivillighuset Vindrosens formand, Gitte Morberg Jensen.

- Derfor synes jeg, det er vigtigt at møde op og få information om, hvordan forvaltningen egentlig ser ud og finde ud af hvor de personer, som man kan drage nytte af, befinder sig. Det vil gøre Sundhed & Omsorg mere gennemsigtig for de foreningsaktive, hvilket kan være med til at nedbryde mange barrierer.

Læs også: 19. april er der stormøde mellem frivillige sociale foreninger og Sundhed & Omsorg

Foreningerne bør gribe bolden

I januar viste en undersøgelse, at 11 ud af 22 handicap- og patientforeninger savner bedre muligheder for at samarbejde med kommunen. Det er på baggrund af den undersøgelse og efterfølgende møder, at stormødet den 19. april er blevet arrangeret.

- Det er ret fantastisk, at Sundhed & Omsorg møder op med hele Ledergruppen. Det viser, at det virkelig betyder noget for dem, at samarbejdet med de frivillige sociale foreninger fungerer.

- Jeg synes, vi skal gribe den bold, som Arne Nikolajsen har kastet, hvor han gerne vil være med til at åbne døre for de mindre frivillige sociale foreninger, som ikke endnu har haft lige så god mulighed for at samarbejde med kommunen, som de store foreninger har.

- Derfor vil jeg opfordre så mange foreninger som muligt til at dukke op til mødet, lyder det fra Gitte.

Invitationer med temaer og muligheder for tilmelding udsendes i uge 11

Udskriv