Bindeleddet - Nyt medlem i Vindrosen

Bindeleddet er et ambitiøst projekt i Esbjerg skal gøre det lettere for unge hjemløse at komme ud af hjemløsheden. Det gør de ved hjælp af andre unge. Bindeleddet søger derfor frivillige til at blive mentorer for unge hjemløse på ungdomsherberget Skjoldbo. Projektet har vist sit værd i både Aarhus og København, og nu kommer det altså til Esbjerg.

HVORDAN ARBEJDER BINDELEDDET?
Bindeleddet bruger mentorer til at støtte unge i overgangen fra gaden til egen bolig. Myndighederne har stort fokus på at støtte de unge med myndighedskontakt, botræning osv. Bindeleddet støtter de unge socialt. Mentorerne begynder med at komme jævnligt på Skjoldbo, hvor de laver hygge-arrangementer og udflugter. I den forbindelse vil der opstå gode relationer mellem mentorer og de unge fra Skjoldbo. Når det sker, matcher vi dem, og herfra kører de to parløb, hvor mentoren helliger sig den ene unge, og ikke længere hyggeaftnerne på Skjoldbo.

HVAD SKAL MAN SOM MENTOR?
Mentors opgave er at bakke op om den unges sociale kompetencer og netværk. Det er fx at give de unge hjemløse mulighed for at indgå i aktiviteter, som at gå i biografen, gå ud at bowle eller bare gå en tur på havnen. Helt almindelige sammenhænge for de fleste, men ikke for flertallet af de unge, som, af den ene eller anden grund, er endt på gaden. Bindeleddet har også som mål, at støtte den unge i at komme ud i de nye positive netværk, som er så vigtige for, at man kan have en god tilværelse. Det kan være idrætsforeninger, hobbyklubber, uddannelse, job, støttegrupper osv.

HVORFOR MENTOR? 
Når mentor slipper efter et år, skulle den unge gerne stå stærkere og bedre rustet til en hverdag med skole, opvask og sociale aktiviteter. Det har i hvert fald vist sig at være tilfældet i København og Aarhus. Det er nemlig en af de sværeste overgange for et ungt menneske, der lever en usikker tilværelse som hjemløs. At sidde i sin nye lejlighed uden de sædvanlige mennesker omkring sig. På gaden har man næsten altid nogle at snakke med og feste med. I lejligheden er der tid til at tænke. Psykiske skrøbeligheder kigger frem om aftenen. Lysten til at fjerne uønskede tanker med alkohol eller stoffer øges dramatisk. Man kan ringe til sin mentor om aftenen. Få ro på nerverne. Man har én man skal leve op til. Og man kan se frem til det næste møde, hvor man skal ud og klatre sammen.

KONTAKT
Hvis du vil vide mere om Bindelleddet eller være mentor, så kontakt Rune Utzon-Frank 42408188 eller skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere på bindeleddets hjemmeside: http://bleddet.dk/  

Projekt Bindeleddet

 

Udskriv Email

Søg