Jette Holten er ny daglig leder af Mentornetværket Esbjerg/Varde

Med 12 år som udlænding i Spanien har Jette Holten Lützhöft erfaret, hvad der skal til, for at man kan blive en del af en ny kultur. Den erfaring får hun gavn af i sin nye stilling, når hun skal knytte lokalforankrede mentorer sammen med udenlandske tilflyttere.

Jette Holten Lützhöft reduceret

1. august startede Jette Holten som leder i Mentornetværket, hvor hun danner team med koordinator Lisette Tækker. Mentornetværket knytter udenlandske tilflyttere sammen med mentorer med en solid forankring i det danske samfund. Mentorerne forpligter sig for minimum to timer om måneden, og hjælper tilflytteren med at falde til socialt, kulturelt, sprogligt og arbejdsmæssigt.

- For mig er styrken ved Mentornetværket det personlige møde mellem herboende og tilflyttere, siger Jette Holten.

- Igennem det møde lærer ikke blot tilflytteren Danmark og dansk kultur at kende. Den danske mentor får samtidig indblik i de vilkår, som tilflytteren har i sit nye hjemland.

- Det er en stor gave at hjælpe og vide, at man gør en forskel for et menneske i en sårbar situation. For integration går begge veje. Det er ikke kun tilflytteren, der skal tilpasse sig. Det er vigtigt, at der er nogen, som er åbne og klar til at møde dem. Ordningen danner bro mellem kulturer, forklarer Jette.

Har selv prøvet at blive integreret

For 15 år siden flyttede Jette og familien selv fra Danmark til Spanien. Som erhvervssproglig fra CBS talte Jette et gedigent spansk, men netværket, nuancerne i de dagligdags samtaler og den intuitive kulturforståelse havde hun ikke.

- På den måde var jeg ikke integreret i det spanske samfund. Over tid fik jeg etableret et netværk via mit arbejde, børnenes skole og i lokalområdet. Herigennem lærte jeg de kulturelle og sproglige færdigheder, som gjorde mig til en integreret del af samfundet. Det ville have været en stor fordel, hvis jeg eller familien havde haft adgang til en mentor, siger Jette.

Hun tilføjer, at hun og Lisette glæder sig meget til at videreudvikle Mentornetværket Esbjerg/Varde til gavn for alle byens borgere - og at man endelig må ringe eller kigge forbi til en uforpligtende snak, hvis man har interesse i at give eller modtage frivillig hjælp gennem Mentornetværket Esbjerg/Varde.

Læs mere:

https://www.vindrosen-huset.dk/hjaelp-til-dig/find-forening/item/mentornetvaerket-esbjerg-varde

Udskriv Email

Søg