Har I lyst til at blive klogere som forening?

einstein

Hvordan rekrutterer man unge frivillige? Hvordan aktiverer man passive frivillige? Hvordan sammensætter man en god bestyrelse? Det, og meget mere, kan man som forening blive klogere på hos Civilsamfundets Videnscenter.

Af PR- og foreningskonsulent, Janus Valsted

Der er måske ikke så mange frivillige, der er klar over det. Men faktisk findes der et sted, hvor mange af de problemstillinger, man som forening bakser med, adresseres. Stedet er Civilsamfundets Videnscenter, som er en aktivitet under Altinget.

- Videnscentret producerer guide-artikler, forskningsformidling og undervisningsmaterialer til gavn for alle, der interesserer sig for civilsamfund. Målet er at skabe større effekt af civilsamfundets arbejde ved at gøre viden, erfaringer og redskaber alment tilgængelige, skriver Altinget på sin hjemmeside.

Aktiviteter udbygges

Civilsamfundets Videnscenter har netop modtaget en bevilling på to millioner kroner fra Tuborgfonden. Det betyder, at aktiviteterne over de næste to år vil blive udvidet.

- De to væsentligste nyskabelser er, at vi skal lave digitale undervisningsmaterialer til jer, og at vi skal indsamle al nordisk forskning om civilsamfund og samle det i en brugervenlig database, skriver Altinget i en pressemeddelelse.

Lettilgængelig viden

Hvis man som frivillig læser ordet ”videnscenter” og tænker på skyhøje lix-tal og uforståeligt professorsprog, kan man ånde lettet op. Den viden, tips, guides og værktøjer, som præsenteres af Videnscenteret, kommer i form af journalistiske artikler, som man kender fra så mange andre steder.

På linket herunder kan man se de artikler, som knytter sig til emnet ”Foreningsliv”. Her kan man også finde svar på de spørgsmål, der præsenteres i indledningen til denne artikel.

https://www.altinget.dk/civilsamfundetsvidenscenter/artikel.aspx?emne=4356

Center for Frivilligt Socialt Arbejde

Et andet sted, man også kan indhente viden på området, er hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Her er der grundige guides til, hvordan man for eksempel starter en ny forening, forsikrer frivillige og meget andet. Der er desuden nyheder om det frivillige sociale område og der udbydes en række kurser for frivillige sociale foreninger.

Der er mulighed for at tilmelde sig nyhedsbrev hos både Civilsamfundets Videnscenter og Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Udskriv Email

Søg