10 år: Frivillighuset Vindrosen Ribe fejret af 100 gæster

Kø 1

Stort fremmøde til jubilæum afspejler den store daglige aktivitet i Ribes gamle hospitalsbygninger.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Til daglig er mødelokalerne i Frivillighuset Vindrosen Ribe godt booket op. Det var de også til jubilæumsfesten den 23. oktober, hvor 100 fremmødte gæster fyldte lokaler og gangarealer godt op.

- Siden Frivilliggruppen under Dansk Flygtningehjælp flyttede hertil i 2013, er antallet af lokalebookinger steget fra 512 til 1529, sagde formand for Frivillighuset Vindrosen, Gitte Morberg Jensen i sin tale.

Gennemsnitligt svarer det til 4,18 bookinger om dagen fordelt på fem mødelokaler, et aktivitetsrum, en datastue og et køkken. På den måde afspejlede den velbesøgte jubilæumsfest den store aktivitet, som præger Frivillighuset Vindrosen Ribe til daglig.

Esbjerg Kommune var også repræsenteret ved blandt andet formand for socialudvalget, Henrik Vallø. I sin tale udtrykte han glæde over den store og uvurderlige sociale indsats, som foreningerne i Frivillighuset Vindrosen yder for borgere i Esbjerg Kommune.

Kage 2

Caféer, singleklub og kager fra hele verden

Ældresagen er en af de meget aktive foreninger i Frivillighuset Vindrosen Ribe. Til jubilæumsfesten kunne man møde nogle af deres medlemmer og høre om deres aktiviteter i huset, såsom kortspil, brætspilscafé, IT-café, demens café og den sociale singleklub ”Optimisterne”.

Dem, som for alvor skabte kø til jubilæumsfesten, var dog flygtninge fra Frivilliggruppen – eller mere præcist, deres kager. De havde besluttet for en dag at vende integrationen på hovedet og servere kager fra deres respektive hjemlande for gæsterne. Køen var heldigvis placeret lige ved siden af det fremmødte orkester, Bo & Poul, så man var godt underholdt, mens man ventede på at få fingre i godterne.

Læs mere om Frivillighuset Vindrosen her:

https://www.vindrosen-huset.dk/

Udskriv Email

Søg