Nu vil Røde Kors hjælpe ensomme voksne i Esbjerg

Røde Kors har haft held med at hjælpe folk ud af ensomhed flere steder i landet. Den succes vil de nu overføre til Esbjerg.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Røde Kors

Voksne mellem 30 og 60 år fra Esbjerg Kommune kan nu få hjælp til at finde en vej ud af ensomheden og tilbage til et liv med flere relationer. Det kan de i netværksgruppen ”Værket” under Røde Kors.

- Vores første møde bliver onsdag den 12. december i Røde Kors’ lokaler på Ringen 51 og hver anden onsdag herefter, fortæller frivillig Mie Birch-Andersen.

- Vores mål er at hjælpe folk med at komme i gang igen socialt og finde relationer uden for Røde Kors.

For at opnå dette, går Værket på to ”ben”; socialt samvær og social træning.

- Det sociale samvær er aktiviteter som at gå tur, lave mad sammen, tage i biografen og så videre.

- Den sociale træning består blandt andet af nogle øvelser i at tale sammen, være sociale og snakke om det, at være ensom, forklarer Mie.

Dokumenteret effekt

Når ”Værket” Starter op i Esbjerg er det på baggrund af erfaringer med dokumenteret effekt. I 2015 startede projektet på prøve i syv danske byer med positive resultater. Det viser en analyse, som Ensomme Gamles Værn, en forskningsbaseret humanitær fond, har lavet. Analysen er blandt andet baseret på interview med deltagerne. Udvalgte citater herfra lyder:

- Jeg synes, at det har været rigtig godt, og at man har været god til at give hinanden plads. Nogle kommer, som måske ikke er helt trygge ved nye mennesker, og der bliver man virkelig budt velkommen. Der er en god stemning, når folk er sammen.

- Jeg føler mig ikke mindre ensom, men jeg føler, at jeg ikke er den eneste.

- Det har været et stort plus for mig. Det har været rigtig dejligt, at man kunne side, at nu har jeg skabt en masse nye bekendtskaber, som jeg ser lidt til.

- jeg tror da sagtens i mit tilfælde, at jeg kan mærke ensomhed stadigvæk, selvom jeg har fundet nogen at være sammen med. Det er netop dér, det er godt at vide, at der er nogen, der kender til mine følelser. Jeg kan ringe og sige ”Hej!” og spørge, om de giver en tår formiddagskaffe.

Kontakt Værket

T: 5088 4407

M: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere: https://www.rodekors.dk/vores-arbejde/socialt-arbejde/brug-hjaelp/vaerket-netvaerk-voksne

Udskriv Email

Søg