Nu skal der gang i Ungdommens Røde Kors i Esbjerg

Med undtagelse af en enkelt aktivitet er der lavvande i kassen med frivillige hos Ungdommens Røde Kors i Esbjerg. Det skal flere tiltag rette op på.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Spilopperne er undtagelsen hos Ungdommens Røde Kors i Esbjerg. Det er en aktivitet, hvor et velfungerende fællesskab af frivillige støtter børn og unge på krisecentre rundt omkring i landet. Læs om Spilopperne her. Men derudover kører aktiviteterne hos Ungdommens Røde Kors på vågeblus.

- Lokalafdelingen i Esbjerg er ikke så aktiv, som den har været. Det er der som sådan ikke noget unormalt i. Frivillige i Ungdommens Røde Kors er jo typisk unge mennesker, som hurtigere skifter retning i livet, hvis de fx får plads på et nyt studie eller nyt arbejde, forklarer Kamilla Høtoft, konsulent hos Ungdommens Røde Kors.

- Så af og til kan der lige pludselig mangle nogen i en bestyrelse. Det er vist et normalt mønster i de fleste frivillige ungdomsorganisationer.

Hvervekampagne i marts
For at få gang i aktiviteterne igen har Ungdommens Røde Kors iværksat en kampagne i marts måned i Esbjerg Kommune, som starter med et større kommunikationsfokus i uge 10. Kampagnen finder sted på sociale medier og frivilligjob.dk.

Fra 11. – 14. marts afholder Ungdommens Røde Kors et såkaldt Sprint på Præstegårdsskolen. Læs mere om Sprint metoden her.

Tirsdag den 12. marts kl. 18.30 – 20.30 holdes der åbent hus i Frivillighuset Vindrosen for alle, som har vist interesse for Ungdommens Røde Kors og som har lyst til at høre mere.

Mandag den 25. marts kl. 19.00 – 20.30 holdes der årsmøde, hvor den nye bestyrelse for lokalafdelingen skal vælges ind.

Entreprenante unge mennesker søges
Uden tovholdere nytter det ikke meget at hverve frivillige til forskellige aktiviteter, så et af de vigtigste formål med hvervekampagnen at finde frivillige til bestyrelsen. Derfor leder Ungdommens Røde Kors efter unge mennesker, som har lyst til at give den indre tovholder en chance for at udfolde sig og som vil være med til at gøre en forskel for børn og unge i Esbjerg.

Det kan man læse mere om i deres frivilligjob-opslag.

Udskriv Email

Søg