Nyt forum for samarbejde mellem foreninger

Vindrosen Forum 2

Ny gruppe under Frivillighuset Vindrosens Facebookside skal gøre det nemmere for foreninger at samarbejde og udveksle erfaringer.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Til § 18 samarbejdsmødet den 7. maj erfarede vi, at interessen for at samarbejde foreningerne imellem er ganske stor, men at det samtidig er svært for foreningerne at finde hinanden. Det betyder, at busser kører halvtomme på ferie, at udflugter bliver aflyst, og at den dyre drømme-foredragsholder erstattes af en, som da sikkert også er ok.

Det synes vi er ærgerligt, og derfor vil vi gerne tilbyde jer et sted, hvor I nemt og bekvemt kan finde nogen at samarbejde med.

I skal kun gøre to ting:

  1. I skal være oprettet som privatperson eller forening på Facebook
  2. I skal klikke på dette link og bede om at blive medlemmer af vores gruppe (nederst til venstre på startbilledet) https://www.facebook.com/groups/2518729871687621/

Og det er sådan set det.

Nu kan I lave opslag a’la:
”Vi har stadig 10 ledige pladser på vores bustur til Flensborg 7. juli. Vi er alle ældre, som giver os selv kulturelle oplevelser. Hvem vil med?”

”Vi vil gerne lave et arrangement, måske en tur i det grønne eller på en legeplads, hvor vores sårbare unge kan få en oplevelse. Men vi er for få til at gøre det alene. Er der nogen af jer, som laver noget lignende, som kan samarbejde med os om det?”

”Thomas Eje koster en halv bondegård at få ud som foredragsholder, og vi er altså kun 14 i foreningen. Vi har regnet ud, at hvis vi kan blive 70, så koster det kun 50 kroner per medlem. Er der nogen, som har lyst til at gå sammen med os om det?”

Man kan også udveksle erfaringer
Som forening kan man måske mangle viden om at finde frivillige, eller måske har man svært ved at håndtere uddelegering af opgaver eller komplekst arbejde med fx socialt udsatte. I den situation er det oplagt at spørge andre til råds i forummet. Der er mange foreninger, hvis arbejde minder om hinandens.

Forummet er en lukket gruppe
Forummet er en lukket gruppe, hvilket betyder, at det kun er dem, vi har givet tilladelse til at være med, som kan se, hvad der bliver skrevet. Derfor kan I også med nogenlunde ro i sindet skrive med hinanden, uden at være bange for at blive ”kigget over skuldrene” af folk, som intet har med foreningsarbejde at gøre.

Fortrolige oplysninger vil vi dog fraråde jer at dele.

Her er linket igen 😊

https://www.facebook.com/groups/2518729871687621/

Udskriv Email

Søg