Nyt tilbud til skilsmisseramte børn

unhappy face vector clipart
Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Der har manglet både kommunale og frivillige tilbud til børn, som er ramt af skilsmisse og sorg. Derfor er det glædeligt, at der til februar opstarter trivselsgrupper på skoler i Esbjerg Kommune.

Trivselsgrupperne er et sted, hvor børn kan mødes med andre, der har oplevet, at deres forældre er gået fra hinanden. Her kan børnene snakke om deres tanker og følelser, få inspiration til, hvordan de kan mestre deres nye livssituation og hygge sig gennem lege og aktiviteter og have det sjovt sammen.

Hvem kan deltage?
En skilsmisse eller et brud mellem forældre kan være fuld af konflikter, og det kan være svært for børnene at finde sig til rette i omvæltningerne i familiestrukturen.
Trivselsgrupperne er for børn, som er påvirkede af forældrenes skilsmisse i en sådan grad, at det går udover deres trivsel og læring.

Hvordan kommer man med?
For at få sit barn med i gruppen skal man som forældre udfylde et henvisningsskema med underskrift fra den eller de forældre, der har forældremyndighed over barnet. Herefter bliver barnet og forældrene indkaldt til en for-samtale for at sikre, at barnet er motiveret, og at trivselsgruppen er det rette tilbud.

  • Trivselsgrupperne henvender sig til børn i 3.-5. klasse.
  • Max 8 børn i hver gruppe
  • Gruppeforløb på 8 møder á 2 timer en gang om ugen efter skoletid.
  • Mødestedet er en skole i barnets skoledistrikt.

Hvem kan kontaktes?
Meld dit barn til en trivselsgruppe her: https://www.esbjerg.dk/boern-og-unge/stoette-og-raadgivning/trivselsgrupper-for-skilsmisseboern
For yderligere information om trivselsgrupper i folkeskolen:
Pædagogisk Enhed mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Søg