MedVind i Østerbyen: 53 unge stemmer fortæller om udfordringer med uddannelse og job i Østerbyen
Siden 2017 har MedVind i Østerbyen arbejdet med en vision om at alle børn og unge i Østerbyen finder vej gennem en uddannelse og ind i beskæftigelse. I løbet af de fem år, som bevægelsen har fungeret, er de involverede blevet klogere og bedre til at samarbejde på tværs i alliance, men er samtidig blevet opmærksomme på, at de i processen ikke har inddraget de unges stemmer, og dermed deres perspektiv, i høj nok grad.
Derfor har MedVind i samarbejde med Socialt Udviklingscenter SUS, fået udarbejdet publikationen ”Unge stemmer” på baggrund af samtaler med 53 unge fra Østerbyen.
Unge i Esbjerg og Østerbyen
I Esbjerg er der mange unge, der hurtigt kommer videre på en ungdomsuddannelse eller i job efter endt folkeskole. Men der er også en gruppe unge, der har sværere ved at komme videre på deres færd mod et voksenliv med uddannelse, arbejde og fællesskab. Nemlig 31% af de unge i Østerbyen mod 14% af de unge i resten af Esbjerg.
Hvis unge i udsatte positioner skal støttes bedst muligt, skal man vide, hvad de unge selv oplever og erfarer på deres vej mod at starte på en ungdomsuddannelse eller at komme i job.
Hvad har unge i Østerbyen mødt, erfaret og oplevet på deres vej gennem folkeskolen og ind i ungdomsuddannelsessystemet? Hvilke udfordringer har de unge oplevet? Hvad har udfordringerne betydet for dem? Og hvad oplever de har været hjælpsomt, når det handler om at overkomme udfordringerne? Når unge fortæller, giver de unik og levet viden og erfaring videre, der giver et anderledes og mere bæredygtigt grundlag for at skabe løsninger, der passer til dem.
- Læst: 260