Ekhlas bred

Fra Sudan til Trondheim, sydpå til Stavanger, fire år i København og nu til Esbjerg. I de seneste seks år er Ekhlas flyttet rundt i verden sammen med sin mand på grund af hans job som boreingeniør. Det har hun haft det fint med, men nu synes hun, at det er tid til at gøre noget for sig selv. Hun vil gerne være frivillig. 

- Før vi flyttede fra Khartoum i Sudan, nåede jeg at blive færdig med min uddannelse i virksomhedsøkonomi, fortæller Ekhlas Fouad Ahmed Makki i familiens nye hjem i Hjerting.

- Men i de seks år, der er gået siden da, har vi boet flere steder og fået to børn, så jeg har ikke haft tid og mulighed for at bruge min uddannelse eller at gøre noget for min egen skyld.

- Men nu skal det være. Jeg har haft lyst til at hjælpe andre mennesker i lang tid og nu vil jeg gerne være frivillig.

Føler sig velkommen i Esbjerg

En af grundene til, at Ekhlas har taget sin beslutning om at blive frivillig, er, at hun føler sig mere velkommen her, end hun har prøvet noget andet sted.

- Den hjælp og imødekommenhed jeg har fået fra tilflytterservice og de frivillige, som de har sat mig i forbindelse med, har jeg ikke oplevet andre steder. Det gør mig virkelig glad at blive modtaget på den måde.

- Jeg håber, at vi kan blive i Esbjerg i rigtig lang tid og jeg vil gerne gøre noget for at lære dansk og lære nogle mennesker at kende her, siger hun.

Søger forening med engelsk- og dansktalende

Ekhlas taler et godt engelsk med tydelig britisk indspark i accenten, som hun grinende mener, må stamme fra TV. Hun håber, at det engelske sprog kan blive en genvej til at blive frivillig og lære dansk.

- Ud over at blive frivillig og hjælpe andre mennesker, håber jeg at finde en forening, hvor det ikke er et stort problem, at jeg endnu ikke taler så godt dansk, siger hun.

- Jeg håber på at finde en forening, hvor der er nogen, jeg kan tale engelsk med, men hvor jeg samtidig har mulighed for at øve mit danske sprog.

Ekhlas vil helst hjælpe børn, men er åben over for alt – også for at komme i praktik eller arbejde. Om et par uger bliver hendes geografiske rækkevidde også kraftigt udvidet, når hun, om glatbanen vil, får sit kørekort.

Ekhlas er kun en af mange

Ekhlas er kun en ud af cirka 1500 internationale tilflyttere, som forventes at komme til Esbjerg Kommune i år. Mange af disse er som Ekhlas mand eller kone til en person, der har fået arbejde her. De er ofte ressourcestærke med tid, energi og lyst til at gøre en forskel. Mange af dem vil gerne være frivillige i sociale foreninger, men har som nye i kommunen ikke noget netværk eller viden om, hvor man kan gå hen.

Det vil Frivillighuset Vindrosen gerne hjælpe dem med. Vi vil gerne være i stand til at vise dem i retning af en frivillig forening, hvor vi ved, at der er plads til at man kan tale engelsk og lære dansk.

Vi vil derfor opfordre vores medlemsforeninger til at skrive til os, hvis I har plads og lyst til engelsktalende frivillige, så vi ved, hvem vi kan bede vores engelsktalende frivillig-lystne om at kontakte.

Udskriv E-mail

Søg